A FIDESZ-KDNP ismét elárulta az embereket

2021-03-11T11:50:39+00:002021. március 11. csütörtök|Parlamenti munka|0 Comments

A FIDESZ-KDNP ISMÉT ELÁRULTA az embereket, és a VÁLSÁG idején is tovább védi a KÍNAI érdekeket szolgáló, MÉSZÁROS cégeinek 300 milliárdot hozó, TITKOSÍTOTT Budapest-Belgrád vasútvonali projektet!

Közben tovább pusztítják a vidéki térségek számára fontos vasúti mellékvonalakat.

A Gazdasági Bizottság üléséről: a kormány folytatja az értelmetlen pénzkidobást, vagyis a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, miközben a vasúti mellékvonalakat hagyja pusztulni.

  • Keresztes L. Lóránt, az LMP frakcióvezetője határozati javaslatokat nyújtott be az Országgyűlés elé, melyek az értelmetlen, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt azonnali leállítását, illetve párhuzamosan az Orbán-kormány által halálra ítélt vasúti mellékvonalak megmentését és fejlesztését célozták. A gazdasági bizottság sajnos „tette a dolgát”: lesöpörte a javaslatokat.
  • A kormány a 10 évre titkosított, teljesen értelmetlen és Magyarországot hosszú időre eladósító Budapest-Belgrád vasútvonal óriásberuházás miatt százezernyi munkahely megteremtését áldozzák fel. Ez a beruházás kizárólag a kínai nagyhatalmi érdekeket szolgálja, és Mészáros Lőrinc cégeinek jelent 300 milliárdos üzletet. A beruházás folytatásával a kormány egy súlyos válság idején árulja el a magyar embereket.
  • Párhuzamosan hagyják tovább pusztulni a vidéki térségek számára rendkívül fontos vasúti mellékvonalakat. A vasúti hálózat leépülése, visszafejlesztése már 2010 előtt elkezdődött, majd a Fidesz alatt még erősebb fokozatba kapcsolt – legújabban járványügyi menetrendnek álcázott járatritkítások képében, amivel vasúti mellékvonalakat sorvasztanak el.
  • Ilyen döntések mentén válik világossá, hogy a kormány magát nemzetinek hazudja, de kész bármikor feláldozni a magyar nemzeti érdekeket a kínai érdekek oltárán, és készek rárontani a vidéki térségekben élőkre. Az LMP szerint a járványhelyzet után, a válságból való kilábalás részeként valódi patrióta gazdaságpolitikát kell megvalósítani. Arra kell törekednünk, hogy a legfontosabb szükségleteket a lehető legnagyobb mértékben helyi termeléssel, vagy regionális együttműködéssel szolgáljuk ki, a tömegtermékek távoli térségekből történő ideszállítása helyett. A magyar vidék leszakadását pedig a kiegyensúlyozott területi fejlődést lehetővé tevő fejlesztéspolitikával és közlekedéspolitikával kell megállítani, aminek fontos eleme lesz a vasúti mellékvonalak megmentése és fejlesztése.

kiemelt kép: a Gazdasági Bizottság ülésén előterjesztőként ismertettem az indítványainkat.