Ami kimaradt‼️

2020-11-13T13:32:12+00:002020. november 13. péntek|Heti Valóság|0 Comments

ORBÁN Viktor ma reggel ismét a Kossuth Rádióban mondta el a gondolatait. Nézzük, melyek azok a legfontosabb KÉRDÉSEK, melyeket a műsorvezető ELFELEJTETT FELTENNI a miniszterelnöknek:

  • Egy súlyos járvány, és gazdasági válság idején miért változtatják meg VÁLASZTÁSI törvényt, miért írják át az Alaptörvényt?
  • Önkormányzati megszorítások: ha az önkormányzatok bevételeinek jelentős részét kitevő iparűzési adóhoz hozzányúlnak, miből működik majd az óvoda, a bölcsőde, a helyi közösségi közlekedés, közvilágítás?
  • Azt mondja Orbán: „a magyarok pénzét nem lehet elvenni”: akkor miért költik el a magyarok pénzét a KÍNAI nagyhatalmi érdekek szempontjából fontos, MÉSZÁROS cégeinek 300 milliárdot hozó Budapest-Belgrád vasúti projektre, miért áldoznak fel annyi forrást idén, és jövőre, amiből 175 EZER ÚJ MUNKAHELYET lehetne létrehozni?
  • Most MI A FONTOS? Orbán azt mondja: „Brüsszelben … fölcserélik a dolgok fontossági sorrendjét”: a magyar kormány miért terjesztett be kedd éjszaka 37 új törvényt, melyek döntő többsége halasztható lett volna, és semmi köze a járványügyi védekezéshez?
  • KÉSLEKEDÉS: ha a szakemberekre hagyatkoznak, akik már október elején szigorításokat kértek, akkor miért válaszolta nekem még a múlt héten is az egyik államtitkár azt, hogy: “Egyértelmű a kormánynak az állásfoglalása: mi nem további szigorításokat szeretnénk…” ?

Hosszan sorolhatnám még a kérdéseket, melyeket a riporter nem tett fel a miniszerelnöknek. A nemrég bejelentett szigorító intézkedések szükségesek voltak, ugyanakkor megkésettek. Annak érdekében pedig, hogy a védekezést, és a gazdasági válság enyhítését hatékonyan lehessen végezni, további fontos döntéseket kell meghozni. Ezekre mi eddig is megtettük a javaslatainkat, és a jövőben is meg fogjuk tenni. Ezekről a héten a Parlamentben is beszéltem:

Kiemelt kép: MTI, Szigetváry Zsolt