Bűnös, aki járvány idején megosztottságot szít!

2020-03-31T07:10:04+00:002020. március 31. kedd|Országos Hírek|0 Comments

BŰNÖS, aki járvány idején gyűlöletet, megosztottságot szít, és a hazug propagandától remél politikai hasznot‼️ Nem csak a kormányoldalon látunk ilyet.

Már most jól látni, hogy az együttműködés fontosságáról csak papoló kormány által elindított gyűlöletpropaganda milyen megosztottságot és károkat okoz. De azt is, hogy nem csak a kormányoldal él ebben a nehéz időben a gyűlöletkeltő politikával. A DK-hoz közeli „Nyugati Fény” egy nyilatkozatomat „demokratikusan” kifacsarva terjeszt rólam hazugságot.

A „koronavírus törvény” hétfői vitája során immár második alkalommal is bizonyították az ellenzéki pártok, hogy készen állnak arra, hogy a járványügyi helyzetben együttműködjenek, és megadják a kormánynak a szükséges felhatalmazást. Ehhez egyetlen feltételt támasztottunk: az időbeli korlátot. Hazug érvek mentén utasították el ennek minden létező formáját a kormánypárti képviselők.

Elmondtam, nem egyszer: igen, szükség van a rendkívüli jogrendre, szükség van kemény korlátozó intézkedésekre. De ezek akkor lesznek kellőképpen hatásosak, ha a kormány ezek időtartama tekintetében garanciát nyújt azoknak is, akik nem bíznak Orbán Viktorban. Ha nincsenek korlátok, ha a politikai háborút folytatódik egy járvány idején is, az aláássa a bizalmat, és így az intézkedések hatásosságát. Ennek rendkívül súlyos, nem csak politikai következményei lesznek. Mindez lepergett a kormánypárti honatyáktól, és egyformán söpörték le az összes ellenzéki javaslatot, elutasítva a törvény teljes konszenzussal történő megszavazását. Nem telt el sok idő, és elindult az újabb gyűlöletpropaganda az ellenzéki képviselőkkel szemben a kormányközeli oldalakon. Győzött a politikai számítás egy súlyos járványügyi helyzetben is.

Megdöbbentő ugyanakkor, hogy a hazug, gyűlöletkeltő propaganda tekintetében gyorsan akadt partnere a kormánynak az ellenzéki térfélen is. Miután a viták során világosan elmondtam az érveket, módosító javaslatokat nyújtottam be, majd a két rossz döntés közül tudatosan egyik mellett sem voltam hajlandó letenni a voksomat, a DK-közei Nyugati Fény portál egy nyilatkozatomat kifacsarva terjeszt rólam hazugságot. Erre mélyebben reagálni nem kívánok, csak egy kérdést teszek fel (a megrendelőnek, nem is a szerzőnek): így épül a „demokratikus” alternatíva?

Felszólalásom a törvényi vita kezdetén: https://www.youtube.com/watch?v=g6HF3Apht6w