Vízhiány Tamásiban – Avagy elindult az országjárás

2019-07-01T21:44:56+00:002019. július 1. hétfő|Országjárás|0 Comments

A korábban bejelentett vidéki országjárás keretén belül Demeter Márta képviselőtársammal és Ignácz Józseffel, Besence polgármesterével közösen Tamásiba látogattunk el. Egy tagtársunk részéről érkezett a megkeresés, miszerint az Adorján-Újtelep nevű településrészen több tucat család számára nem elérhető a vezetékes vízhálózat. Az itt élők számára lajtos kocsikkal hordatja az önkormányzat a vizet. A lakosok petíciót írtak, minden lehetséges úton próbálnak érvényt szerezni az akaratuknak, de senki nem hallgatja meg őket.

A látogatásunk célja azonban nem csak az volt, hogy készítsünk pár fotót, hogy aztán büszkén elmondhassuk, hogy „Na, mi már itt is voltunk!”. Most első körben az itt élőkkel találkoztunk és beszélgettünk, hogy első kézből kapjunk tőlük információkat, a következő állomás pedig a település polgármestere és az illetékes közmű szolgáltató területi vezetője, velük fogunk beszélni, hogy végre elkezdjük megoldani ezt a tarthatatlan helyzetet.

A facebook oldalamra töltöttem fel néhány képet, de a napokban további fotókkal és egy rövid videó összeállítással is jelentkezem.